> Често задавани въпроси

Поръчка, доставка, плащане и цени

Как мога да поръчам?
Можете да поръчате като следвате няколко лесни стъпки използвайки нашата онлайн платформа или като се обадите по телефона.
Поръчки през онлайн платформата.
След като сте избрали продукт, е нужно да определите и подходящия за Вас размер. Изберете гот от падащото меню “Избери размер“, което се намира точно над цената на продукта. Отбележете количеството, което искате да закупите. Сега вече можете да натиснете бутон КУПИ. Сега изберете кошницата в горния десен ъгъл на страницата. След като го направите ще видите страница, на която ще трябва да попълните кратка форма с Вашите данни за доставка и за връзка с Вас (име, адрес за доставка и телефонен номер). Изберете бутон ПОТВЪРДИ, за да видите обобщената си поръчка и нейната обща стойност. Сега можете официално да завършите поръчката си като отново изберете бутон ПОТВЪРДИ.

Как се извършва доставката?
Доставката на поръчаните продукти от ортопедичен онлайн магазин doctolog.bg се извършва с куриерска фирма "Интерлогистика” до посочен от вас адрес.

Кога се плаща?
Плащането се извършва на куриера при получаване на продукта.

Колко струва доставката?
Цената за доставка е в размер на 5 лв. Пример: Ако поръчате продукт на стойност 50 лв. При пристигане на пратката до посочения от Вас адрес, ще трябва да заплатите на куриера сумата от 55 лв. (50 лв. стойност на продукта + 5 лв. административна такса за доставка = 55 лв. общо дължима сума)
 

Връщане и замяна на продукти

Мога ли да върна продукт?
Можете да върнете закупен продукт от сайта doctolog.bg в рамките на срок от 14 /четиринадесет/ дни, считано от датата на получаване на стоката. Запознайте се по-подробно с условията за връщане и ТУК.

Мога ли да заменя продукт?
Можете да замените продукт, който е закупен от сайта doctolog.bg в рамките на 14 /четиринадесет/ дневен срок, считано от датата на получаване на стоката. Запознайте се по-подробно с условията за замяна ТУК.

Какво да правя ако съм поръчал/а грешен размер?
Ако сте закупили от сайта doctolog.bg продукт, който е неподходящ за Вас размер (не по вина на нашия екип), можете да го замените с правилния в рамките на 14 дневен срок, считано от датата на получаване му. За повече подробности вижте ТУК.

Къде имате магазин?
Към настоящия момент разполагаме само с онлайн платформата doctolog.bg.
 
 
Измерване и размери

Как да определя правилния размер?
За всеки един продукт на нашия сайт има подробно ръководство как да определите подходящия за Вас размер. Това ръководство се намира под описанието на всеки продукт и се състои от таблица с размерите и картинка къде да направите нужните измервания. Съветваме ви, когато измервате обиколка на талията, да не издувате или свивате корема. Дръжте го в нормално отпуснато състояние.

Какво да правя ако съм на границата между два размера?
Ако след направените измервания сте на границата между два размера, нашата препоръка е да изберете по-големия.


Почистване и  пране

Как да пера и поддържам своята ортеза?

Залепете (затворете) всички велкро ленти.
Извадете всички шини и банели ( когато е възможно да бъдат извадени)
Препоръчва се да бъде използвана чантичка или мрежа за пране.
Не използвайте твърди, агресивни или избелващи перилни препарати.
Перете на ръка в хладка вода с температура до 40°С
Не използвайте перална машина при пране.
Не използвайте сушилня при сушене.
Не използвайте центрофуга при сушене.
При сушене не излагайте продукта на пряк източник на топлина ( печки, радиатори и др.)
Не използвайте ютия.